Blackrock Foundry clear!

Warlords of Draenorin ensimmäinen raid tier lähti käyntiin, kun Highmaulin ovet avautuivat 3.12.2014. Tuosta päivästä lähtien olemme vetäneet progressia - ensin Highmaulissa ja heti perään Blackrock Foundryssä. Progressi kesti yhteensä siis muutamaa päivää vaille 6 kuukautta. Matka oli pitkä ja raastava. Osa pelaajista tippui matkan varrella, mutta uudet, onnistuneet, rekrytoinnit pitivät junan raiteillaan loppuun asti.

Asetimme tavoitteeksi, että tierin päättyessä olisimme noin 200 parhaan killan joukossa. Loppusijoitus oli 252 - eli aika lähelle päästiin. Ottaen huomioon kaiken mitä matkan varrella jouduimme kokemaan, niin suoritusta voidaan pitää erinomaisena.

Edellisessä uutisessa analysoin Highmaulin pomoja, joten seuraavassa kommentoin lyhyesti Blackrock Foundryn (BRF) pomoja.

BRF:ssa on 10 pomoa, joista mielestäni neljä on hyviä tai loistavia matseja. Nämä ovat: Hans'gar & Franzok, Oregorger, Blast Furnace ja Operator Thogar. Erityisesti junamies (Operator Thogar) on omaperäinen matsi ja pidän sitä BRF:n parhaana encounterina. Oregorger on idealtaan myös varsin mehevä pläjäys, vaikkakin se on mestan helpoin matsi. Hans'gar & Franzok, tai leikkisästi Hanska & Ranska, on yhtäaikaa hermoja raastava ja kiva pelata -tyylinen encounter. Gifulaiset eivät tykänneet Blast Furnacesta, mutta henkilökohtaisesti pidin sitä kivana matsina, vaikka siinä ei sellaisenaan olekaan mitään uusia, mullistavia mekaniikkoja. Silti se vaatii hyvät ja yksityiskohtaiset taktiikat - vähän vastaavasti kuin Blackhand.

Tylsinä tai mitäänsanomattomina matseina pidän Gruulia, Flamebender Ka'grazia ja Beastlord Darmacia. Näissä encountereissa ei ole mielestäni juuri mitään erikoista ja ne onkin designiltaan hyvin pitkälle tank&spank vm. 2007 -tyylisiä mättöjä. Ehkä juuri tästä syystä Gifussa näistä matseista tykätäänkin


Gifun 1st killillä VR oli lakossa. Eli junat jättivät tulematta ja saimme ilmaisen tapon. Kyseessä oli toki pari tuntia kestänyt bugi, jota häikäilettömästi käytimme hyväksi. Seuraavassa resetissä pomo tapettiin toki legitisti.


Blackhand, BRF:n viimeinen matsi, on lyhyehkö instan loppupomoksi. Kaksi edellistä loppupomoa (Garrosh, Mar'gok) olivat melkein 15 minuutin maratonimatseja. Blackhandiltä lootit tuli kotiin alle 8 minuutissa. Matsin opetteluun meni noin 230 pullia. Nykyään tuo määrä wipejä on varsin kohtuullinen määrä, erityisesti kun ottaa huomioon, että kyseessä oli instan loppupomo.

Blackhand on pomona kohtuullisen helppo pelata, mutta taktiikkojen kehittely ja hiominen vaatii pakostakin paljon vetoja. Suurimmalle osalle raidista tuleekin jokin erikoistehtävä. Suurin vaikeus matsissa onkin kaikkien pienten palasten yhteensovittaminen.

Tierin viimeisenkin pomon taivuttua oli helppo havaita suurta helpotuksen tunnetta pelaajista. Lätkän MM-kisojen, vapun ja kesän lähestyessä pelaajien saaminen raideille tyypillisesti vaikeutuu. Toisekseen pitkäksi venynyt progressi alkoi aiheuttamaan raidiväsymystä pelaajistossa.


Pläkhändin taivuttua Gifussa siirrytään kevyehköön raidiaikatauluun.


Nyt, kun homma on paketissa, jatkamme BRF:n farmailua kevyellä raidiaikataululla (1-2 raidipäivää viikossa). Näin valmistaudumme tulevaan patchiin ja Hellfire Citadeliin. Killan hallinto on miettinyt myös mahdollisuutta gearata muutamia altteja tulevia koitoksia varten. Näin saamme leveyttä rosteriin ja saamme vaihtoehtoja raideille, erityisesti niissä tapauksissa, kun joku "pakollinen pelaaja tähän encounteriin" ei pääsekään mukaan raidille IRL -kiireiden yms. vuoksi.

Tuttuun tapaan Frapsit, Shadowplayt yms. tallensi jälkipolville materiaalia BRF:n seikkailuista. Todistusaineistona tapoista toimivat kyseiset rallatukset:

Gifu vs Beastlord Darmac
Gifu vs Oregorger
Gifu vs Hans'gar&Franzok
Gifu vs Flamebender Ka'graz
Gifu vs Gruul
Gifu vs Kromog
Gifu vs Operator Thogar
Gifu vs Blast Furnace
Gifu vs Blackhand

Pidämme rekryt auki Hellfire Citadelia varten. Eli jos joku vieraileva super star etsii vakaata kiltaa, niin ei muuta kuin hakemuksen tekoon foorumeillemme. Jos hakemuksen tekeminen kirjallisessa muodossa ei luonnistu yhtä pätevästi kuin suullinen ulosanti, niin voimme käsitellä hakemukset myös Mumblessa.

Seuraavassa tierissä taas uusia uutisia rintamalta.

Hyvää kevään jatkoa (ja vappua),
Rönä

Comments

Rönä
@ 30.4.2015 16:14
Locked

Comments are locked